Skip to main content
V Posavju 11.8° C Petek, 3. 2024
22.04.2024
10:33
Foto: Goran Rovan
Pihalni orkester Krško je v polni dvorani krškega kulturnega doma pripravil svoj tradicionalni spomladanski koncert.

Tokrat so ga posvetili Dejanu Žnideršiču, ki ga kot dirigent in umetniški vodja vodi že 20 let. Dirigentsko palico je prevzel od profesorja Draga Gradiška, ki je oblikoval in zaznamoval krško glasbeno pokrajino. Prvič je dirigentsko palico javno zavihtel 1. marca 2004. Od takrat je imel orkester vrsto koncertov in nastopov. Prva večja preizkušnja, s katero se je novi dirigent srečal na svoji dirigentski poti, je bila leta 2006, ko se je orkester udeležil državnega tekmovanja slovenskih godb, ki je tisto leto potekalo v Krškem. Orkester je takrat dosegel izjemen uspeh in se uvrstil na drugo mesto, le pol točke za prvo uvrščenim orkestrom in tako prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo. Ob razglasitvi rezultatov sta njihovega novega dirigenta Dejana na ramah na oder prinesla njegova godbenika. Tako se je začela pisati nova zgodba polna uspehov, odlične glasbe in prijateljstva.

Na koncertu je Dejan dobil priznanje JSKD iz rok Vlaste Moškon, predsednice Sveta Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območne izpostave Krško. Priložnostno ga je obdaril tudi župan Mestne občine Krško Janez Kerin, saj je Dejan v tem mandatu tudi krški podžupan. Seveda pa so se svojemu dirigentu zahvalili tudi člani pihalnega orkestra, to zahvalo je prejel od svojih dveh hčera, ki poleg žene Romane tudi igrajo v krški godbi.

Fotogalerija (Foto: Goran Rovan):

Poseben gost na koncertu pa je bil legendarni Vlado Kreslin, s katerim je orkester pred kratkim nastopil v Krškem. Seveda je ta na noge dvignil obiskovalce v dvorani, ki so ta večer lahko uživali v odlični glasbi. Druženje glasbenikov pa se je nadaljevalo v avli kulturnega doma.

Goran Rovan

pihalni orkester krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja