Skip to main content
V Posavju 27.9° C Torek, 24. maj 2022
21.10.2019
09:26
Foto: ePosavje.com
Kaj imajo skupnega prekopavanje zelenice na Gubcu, požiganje mostu čez Krko in anonimni spletni pljuvalniki? Več, kot si lahko mislimo. Pa si res želimo živeti v takšni skupnosti?

Si res želimo živeti v takšni skupnosti?

Niti najmanj.

Nedeljsko jutranje požiganje mostu čez Krko na Brodu pri Podbočju je, za začetek, najmanj obsojanja vredno. Ljudski neumnosti, neiznajdljivosti in hitrim gasilcem se je potrebno zahvaliti, da dan pozneje podboški most ni le samo spomin na fotografijah.

Kako globoko in kam sploh smo padli kot skupnost, da smo za dosego svojega prav pripravljeni razkopati travnato zelenico sredi Krškega? Da v nedeljskem jutru polijemo most, prižgemo šibico in čakamo, da se bomo že v ponedeljek peljali po novem mostu?

Če kdaj, se je potrebno zdaj vprašati, ali res želimo živeti v takšnem okolju, v takšni skupnosti? V takšni skupnosti, kjer se drug drugega očitno ne slišimo dovolj? V takšnem okolju, kjer policisti vsaj uradno ne najdejo Topalovićev z Gubca? Bodo tokrat vendarle bolj uspešni pri iskanju barabinov? Bilo bi prav.


Če kdaj, potem smo zdaj prišli do točke, ko se nam je (žal največkrat nekaznovano) anonimno spletno pljuvanje vrnilo v podobi resničnega in še v soboto nepojmljivega dogodka. Si res želimo živeti v takšni skupnosti? Niti najmanj, a žal smo iz dneva v dan bližje.

Blaž Šunta

komentar

Pridružite se nam

Poglejte tudi