Skip to main content
V Posavju 8° C Četrtek, 28. oktober 2021
07.05.2020
14:32
Nova Škoda Superb
Foto: Lynx Adrenaline
Že naziv testnega Superba je precej dolg in s tem obeta zanimivo vozilo. V PSC Panjan Trebnje so nam posodili novo Škodo Superb 2.0 TDI 4X4 Lavrin & Klement.

Nova Škoda Superb 2.0 TDI 4X4 L&K

Avto v resnici opraviči ta zveneč naziv. Še posebej izstopa povsod viden simbol L&K. In kaj naj bi ta Lavrin & Klement pomenil ter simboliziral? Pomeni zgodovino same Škode, ki se je razvila iz podjetja Lavrin & Klemen in je bilo ustanovljeno že davnega leta 1895 v Mladi Boleslavi. Omenjeno podjetje je izdelovalo kolesa, motocikle in avtomobile.

Laurin & Klemen

Pod imenom L&K je izdelalo zadnji avto leta 1925 in sicer Laurin & Klemen 120. Naslednje vozilo je leta 1926 že nosilo ime Škoda 360. Sedaj ime Lavrin & Klement pomeni najvišjo stopnjo luksuzne opremljenosti škodinih modelov in simbolizira zares dolgo in uspešno zgodovino Škode. Po zgodbici iz zgodovinskih virov gremo na naš novi testni Superb.

Kot je bilo že prej rečeno, je glede na L&R opremo res razkošno opremljen. Motorizacija je tudi v skladu z laskavim nazivom, poganja ga zmogljiv motor iz koncerna VW, 2.0 EURO6 turbo dizel s 140 kW (190 KM). Moč se preko dvosklopčnega DSG sedem (7) stopenjskega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Seznam asistenčnih sistemov je za ta avtomobilski razred primerno dolg. Ima vse kar potrebujete za varnost in udobje. Podvozje je uglašeno za udobno vožnjo po avtocestah. Prava križarka.

Fotogalerija (Foto: Lynx adrenaline):

Kako smo se razvajali s Superbom te dni si lahko ogledate v besedi in sliki na https://www.lynx-adrenaline.com

Tekst Toni Glušič
Foto G.K

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi