Skip to main content
V Posavju 19.4° C Nedelja, 2. oktober 2022
17.11.2020
14:06
Toyota je bila sinonim za Hybride, a tudi druge znamke so uspešno zagrizle v ta kolač. Nekdanji Hybridi so bili umirjeni avtomobili, sedaj pa je zgodba lahko drugačna.

Toyota Corolla 2.0 Sport GR Hybrid

Oblikovanje

Lep primer te nove zgodbe je Toyota Corolla 2.0 Sport GR Hybrid. Pri TPV Avto v Novem mestu so nam za test posodili omenjeni športni »šparovc« v biserno beli barvi s črno streho. Bočna linija deluje športno, kljub temu, da je avto petvratni. To poudarijo tudi dvobarvna Alu platišča z nizkopresečnimi pnevmatikami 225/40 R18. Športno oblikovan je sprednji odbijač z LED žarometoma in masko v Piano črni barvi. Tudi zadnji del je prijetno agresiven. Dinamično naravnan je tudi pogonski sklop, vendar je Toyota Carolla kot nekakšna dvoživka.

Motor

Če hočemo varčevati z gorivom, nam to omogoča, če pa si zaželimo hitrega tempa, nam omogoči tudi to. Preverjeno se lahko po magistralnih cestah brez oviranja drugih udeležencev voziš za dobre 4 litre na 100 kilometrov. Kar je za avtomobil s 180 iskrimi konji lep dosežek. Avto poganja atmosferski 1987-kubični bencinar, kateremu pomaga ali ga občasno nadomesti elektromotor. Cel sklop proizvede 132 kW. Na sprednja kolesa se ta moč prenaša preko CVT avtomatskega menjalnika. Hybridni sistem ob zaviranju baterijo polni in ob pospeševanju ali vožnji z elektromotorjem prazni. Shranjujemo si energijo za kasneje, kar se dobro sliši.

Fotogalerija (Foto: Gordana Keller):

Podvozje

Podvozje je dobro uglašeno za udobno potovanja in tudi športno priganjanje. Notranjost Corolle so ergonomsko oblikovali ter izdelali iz kvalitetnih materialov. Vizualno izstopajo atraktivni športni sedeži. Tudi s sistemi za varnost in udobno vožnjo pri Toyoti niso skoparili, ter so se potrudili, da je vse pregledno in enostavno za uporabo.

Oprema

Kot vedno mi je najbolj pri srcu aktivni radarski tempomat, LED žarometi s samozatemnitvijo, sistem proti naletu, sistem opozorila na bočni promet, parkirni senzorji in vzvratna kamera. Ima tudi navigacijo in sistem prepoznavanja prometnih znakov. Avto je povezljiv z vsemi novejšimi pametnimi telefoni. Celotne vtise o Toyoti Corolli s Hybridno tehniko si lahko preberete in ogledate na www.lynx-adrenaline.com.

Tekst: Toni Glušič
Foto: Gordana Keller

mobilnost
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi