Skip to main content
V Posavju 31.6° C Torek, 16. avgust 2022
03.11.2020
11:55
Martin Bratanič
Foto: arhiv ePosavje
Osnovna dejavnost družbe Borzen je izvajanje gospodarske javne službe dejavnost operaterja trga z elektriko. S 1. novembrom je vodenje družbe prevzel nekdanji direktor RRA Posavje.

Martin Bratanič s 1. novembrom direktor družbe Borzen

"Promotor razvoja slovenskega elektroenergetskega trga"

KRŠKO Družba Borzen je, tako pišejo na spletni strani, "promotor razvoja slovenskega elektroenergetskega trga, njegove učinkovitosti ter tržnih mehanizmov v skladu s smernicami EU. S sistemskim urejanjem slovenske elektroenergetike in usklajevanjem slovenske zakonodaje z evropsko, pomembno vplivamo na procese integracije slovenskega trga v enotni trg EU. S predanim delom vsak dan sproti soustvarjamo domače in mednarodno energetsko okolje ter tako aktivno sooblikujemo tako slovenske kot tudi evropske trende energetike. Za boljši jutri želimo prispevati že danes, zato svoje moči usmerjamo k izpolnjevanju strateških ciljev, ki so tesno povezani z okoljevarstvenim področjem, s poudarkom na obnovljivih virih energije in učinkovite rabe energije."

Za mandatno obdobje petih let

In vodenje omenjene družbe je s 1. novembrom 2020 prevzel Martin Bratanič, ki so ga člani nadzornega sveta družbe Borzen imenovali za mandatno obdobje petih let. Junija letos je Vlada  Republike Slovenije iz nadzornega sveta predčasno odpoklicala Mojco Kert, Alenko Kolar in Jureta Jemca, nov nadzorni svet sestavljajo  predsednik Peter Žmak, namestnik predsednika Tomaž Kokot in član Davorin Dimič.

(bš)

energetika

Pridružite se nam