Skip to main content
V Posavju 25.8° C Sobota, 2. julij 2022
22.10.2020
14:17
Župan Ivan Molan se je odzval vabilu družbe TPV na ogled proizvodnih procesov po načelu pametnih tovarn, ki jih odlikuje visoka stopnja avtomatizacije, robotizacije in digitalizacije.

50-milijonska investicija v Brežicah

BREŽICE Vodstvo družbe je brežiškemu županu predstavilo prenovljene prostore ob obstoječi lokaciji podjetja TPV Automotive d.o.o. v Šentlenartu, kjer so revitalizirali degradirane objekte propadlih podjetij v velikosti 4.000 m², medtem ko prostore v izmeri 2.800 m² še urejajo. V prenovljenih prostorih bo potekala proizvodnja komponent iz aluminija za novo generacijo povsem električnih vozil. Na lokaciji v Šentlenartu so že postavljeni novi stroji in začela se je serijska proizvodnja.

Leta 2021 proizvodnja komponent za najsodobnejša vozila

Molan si je ogledal tudi nove proizvodne zmogljivosti na območju Industrijsko poslovne cone Brezina, kjer so na objektu že zaključena gradbena dela. V objektu sta že montirani dve novi preši, medtem ko se v sosednjem objektu postavlja povsem avtomatizirana in računalniško vodena linija varjenja in montaže. Na lokaciji v poslovni coni Brezina bo po besedah vodstva družbe do konca leta 2021 stekla velikoserijska proizvodnja komponent iz visoko trdnostnega jekla za podvozja najsodobnejših vozil višjega cenovnega razreda.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Proizvodne zmogljivosti so plod sodelovanja 

Vladimir Gregor Bahč, predsednik nadzornega sveta TPV GROUP d.o.o., je izpostavil, da so njihove nove proizvodne zmogljivosti v občini Brežice plod konstruktivnega sodelovanja med Občino Brežice in vsemi deležniki, ki so sodelovali v tem projektu. Ob tem se je zahvalil Občini Brežice, ki je z odzivnostjo in pripravljenostjo na sodelovanje pripomogla k temu, da je del proizvodnje že v zagonu in v usklajevanju s kupcem pred začetkom serijske proizvodnje.

Nova delovna mesta

Ob zaključku ogleda je župan Ivan Molan poudaril, da je vesel in ponosen na nove proizvodne zmogljivosti družbe TPV AUTOMOTIVE d.o.o. v Brežicah, kjer bo z razvojem novih proizvodnih procesov in tehnologije prišlo tudi do odpiranja novih delovnih mest in zaposlitve visokokvalificiranega kadra. Z inovativnimi procesi, ki jih je družba TPV AUTOMOTIVE d.o.o. pripeljala v občino Brežice, postaja tudi regija Posavje regija tehnološkega razvoja.

(Občina Brežice, eP)

brežice
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja