Skip to main content
V Posavju 19° C Nedelja, 2. oktober 2022
09.03.2022
17:59
Izredna seja, GEN energija
Grafika: ePosavje.com
Sprva je bilo predvideno, da bi krški občinski občinski svetniki kadrovsko dogajanje v GEN energije obravnavali na četrtkovi marčevski seji. Zdaj je jasno, v ponedeljek v Krškem izredna seja.

O Novšakovi menjavi na izredni seji

KRŠKO Krški občinski svetniki bodo o kadrovskem dogajanju v GEN energiji, ko so nadzorniki družbe z mesta generalnega direktorja odpoklicali dolgoletnega prvega moža te energetske družbe Martina Novšaka, govorili na izredni seji. Sprva so v Krškem želeli o tej tematiki govoriti v sklopu četrkove marčevske seje, v sredo pa je župan Miran Stanko sklical 1. izredno sejo Občinskega sveta Mestne občine Krško.

Tri točke dnevnega reda

Ob sklicu seje ima dnevni red tri točke, prva je določitev dnevnega reda, glavna točka je druga točka dnevnega reda z naslovom obravnava kadrovskih menjav v družbi GEN energija z vidika jedrske varnosti v Posavju, seja pa se bo končala s točko Razno.

Rožman za ePosavje.com: Ukrep je nerazumen in na nek način neodgovoren

Lahko bi rekli, da živimo v časih in razmerah, v odnosih, ker je ta odločitev, ta ukrep na nek način pričakovan, ni bil neko silno presenečenje, po drugi strani je pa treba ugotoviti, vsaj z vidika našega razumevanja, da je ta ukrep nerazumen in na nek način neodgovoren, je 24. februarja za ePosavje.com odločitev nadzornikov komentiral predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško Stane Rožman.

"Ta ukrep je bil na nek način pričakovan"

"Gre za odstavitev generalnega direktorja iz državnega podjetja, za katerega lahko rečemo, da je danes eno najuspešnejših podjetij v državni lasti v Sloveniji, ki je raslo in se razvijalo v preteklih dvajsetih letih, doseglo resnično zavidljive rezultate, postalo prepoznavno ne samo v slovenskem, ampak tudi v mednarodnem prostoru in merilu," nadaljuje Rožman in dodaja, da se s tem zaključuje neko obdobje, ki je bilo nesporno uspešno z vseh zornih kotov. "Skupaj s tem podjetjem je rasla tudi Jedrska elektrarna Krško, se razvijala in je danes ravno tako na točki velike podpore v javnosti, pozitivne prepoznavnosti doma in v svetu in je na točki, ko je pred nami nadaljnjih dvajset let obratovanja skozi podaljšano obratovalno dobo."

(eP)

krško
energetika
gen energija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja