Skip to main content
V Posavju -1.1° C Sobota, 29. januar 2022
18.06.2021
13:04
Minister Počivalšek v občini Brežice
Foto: ePosavje.com
V petek, 18. junija, je občino Brežice obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Minister Počivalšek na obisku v občini Brežice

BREŽICE Z županom Občine Brežice Ivanom Molanom sta sodelovala na okrogli mizi v Mladinskem centru Brežice, kjer sta s predstavniki najprodornejših podjetnikov iz občine Brežice govorila o aktualnih razmerah na področju podjetništva, ki ga močno zaznamuje epidemija in virus, s podjetniki pa sta izmenjala tudi poglede za naprej.

Ob 12. uri sta obiskala tovarno prihodnosti družbe TPV in družbo KOVIS v Industrijsko-poslovni coni Brezina, dan pa so zaključili z ogledom primera dobre prakse na področju turizma, z ogledom družinskega podjetja Terme Paradiso v Dobovi.

"Prišli smo do zaključka, da so bili ukrepi v lanskem letu hitri in učinkoviti"

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je po srečanju s podjetniki v Brežicah povedal, da so z zbranimi pregledali ukrepe vlade, "tudi kritično ocenili posamezna dejanja enih in drugih. Vesel sem, da smo prišli do zaključka, da so bili ukrepi Vlade v lanskem letu hitri in učinkoviti predvsem z vidika ohranjanja delovnih mest in podjetij."

V nadaljevanju je Počivalšek izpostavil obisk v podjetjih TPV Automotive in Kovis. "Po obisku obeh podjetij sem navdušen nad tem, kar sem videl. Ker so vsa sredstva Ministrstva za gospodarstvo naložena v podjetja, ki imata izjemno visoko dodatno vrednost, kar je na koncu cilj naše države. Cilj je, da vzpostavljamo konkurenčno poslovno okolje, ki omogoča podjetnikom, da svoje zgodbe uspešno peljejo. Vsi v Sloveniji smo navezani na tuje trge in zgodbe, ki jih pišejo v TPV-ju in Kovisu so naravnost fantastične."

"Denar za razvoj gospodarstva ne bo šel samo v centre"

"Vesel sem, da je minister obiskal občino Brežice. Najprej smo se s podjetniki pogovarjali o aktualnih težavah, ki je občino Brežice kot obmejno občino še posebej prizadel. Vemo, da je bila občina izjemno prizadeta v begunski krizi. Odprli smo različna vprašanja, od pomoči turizma, gospodarstva do razpisov na problemskih območjih in tudi kako pomagati podjetnikom ob meji," je ob obisku občine Brežice povedal njen župan Ivan Molan.

"Minister je povedal, da bo v prihodnosti več razpisov, evropskih in domačih, zato je pomembno, da se podjetniki pripravijo na te razpise in poskusijo ta sredstva tudi počrpati. Predvsem pa je obljubljeno, da bodo problemska območja dodatno točkovana. Denar za razvoj gospodarstva ne bo šel samo v centre. Obenem lahko vidite, da smo si ogledali primere dobrih praks, razvoja TPV in Kovis - dve najbolj sodobni tovarni pri nas in širšem."

Molana še veseli, da so predstavniki obeh obiskanih podjetij zadovoljni s sodelovanjem ministrstva in občine. "V izjemno kratkem času smo uspeli urediti vso dokumentacijo. Danes vidite, tu stoji ena najbolj sodobnih tovarn in državnih večjih investicij v tem času," še dodaja.

Tovarna prihodnosti

Investicija v tovarno prihodnosti družbe TPV Automotive bo v celoti zaključena do leta 2023, je ob obisku povedal direktor družbe dr. Ivan Erenda. "Investicija je ocenjena nekje na 50 milijonov evrov. Določene pogovore in želje s strani podjetja še obstajajo, želimo si določene podpore tudi na drugih področjih. Gre za zelo prebojno investicijo, ne samo za naše podjetje, temveč tudi za občino in državo," dodaja.

(eP)

brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja