Skip to main content
V Posavju 21.4° C Torek, 9. avgust 2022
13.07.2021
11:32
Varna pot v šolo
Foto: Občina Brežice
Modernizacija ceste je izboljšala cestno povezavo med občinama Brežice in Kozje. Krajanom je tako omogočen lažji dostop do obeh središč, šolarjem s tega območja pa varnejša pot v šolo

Razširjena in asfaltirana cesta 

Občina Brežice je v sklopu modernizacij cest uredila lokalno cesto Močnik-Osredek, izvedla je razširitev vozišča, asfaltiranje ceste, ureditev odvodnjavanja, sanacijo premostitvenih objektov in ureditev bankin v dolžini skoraj 1.100 m. Vrednost del je dobrih 200.000 evrov.  Obnovljena je bila tudi javna pot Močnik-Osredek, za obnovo je bilo namenjenih 18.355 evrov.  Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, je ureditev ceste pomembna za to, da so kraji na podeželju, ki so odmaknjeni od središč, dostopni in dobro povezani ter s tem omogočajo enako kakovostne pogoje za življenje. Kot je še dejal župan Ivan Molan, je obnova ceste, ki povezuje obe občini, tudi izraz solidarnosti in dobrega sodelovanja med njima. Vsem uporabnikom je zaželel predvsem varno vožnjo.

Šolska pot nič več nevarni odsek

Osnovnošolka Lea Pangarčič iz Osredka, ki je v kozjanski občini, obiskuje Osnovno šolo Artiče v brežiški občini. Zanjo je ureditev ceste, ki povezuje občini Kozje in Brežice, še posebej pomembna. Pojasnila je, da je bila pred ureditvijo cesta označena kot nevarna (ozka, makadamska pot), kot takšno jo je označila šola, ki skrbi tudi za pregled šolskih poti.  Po tem, ko je bila cesta asfaltirana in razširjena, pa ni več na tem črnem seznamu. Vožnja s šolskim kombijem pa je veliko varnejša.

 

V duhu sodelovanja so se otvoritve udeležili županja Občine Kozje Milenca Krajnc in župan občine Brežice Ivan Molan ter predsednik krajevne skupnosti Osredek Jože Okoršek in predstavnika sveta KS Pečice.

 

eposavjet

Pridružite se nam