Skip to main content
V Posavju 20.2° C Sreda, 5. oktober 2022
18.08.2022
17:22
Papirni stroj, Vipap Videm Krško
Foto: arhiv ePosavje
V rednem poročilu dolžnika v postopku prisilne Vipap Videm Krško pravijo, da je trenutno največji izziv družbe nakup električne energije na urni BSP borzi.

"Največji izziv družbe je nakup električne energije na urni BSP borzi"

KRŠKO Družba Vipap Videm Krško je od lanskega novembra v postopku prisilne poravnave. "Glasovanje za potrditev prisilne poravnave se je zaključilo, sedaj čakamo na uradno poročilo o izidu glasovanja in poročilo o vpisu in vplačilu novih delnic," pravijo v rednem poročilu v omenjenem postopku.

O zakupu elektrike, stabilizaciji poslovanja in prisilni poravnavi

V poslovanju je trenutno največji izziv nakup električne energije na urni BSP borzi, še izpostavljajo. "Zakupe izvajamo na dnevni ravni za en dan naprej. Cene so zelo volatilne in se spreminjajo iz dneva v dan tudi za 150 evrov / MWh. Družba bo stabilizirala svoje poslovanje, ko bo zakupila elektriko in s tem fiksirala ceno. Pogoj za to je, da je prisilna poravnava pravnomočno potrjena," so še zapisali.

Prihodki od prodaje in kosmati donos

Julij so sicer zaključili s 3.942.239 evrov kosmatega donosa, od tega predstavljajo čisti prihodki od prodaje 4.165.994 evrov, zaradi izredno volatilnega in nepredivljivega trga energentov pa so prilagodili obseg proizvodnje glede na ceno energentov. V družbi še pravijo, da so kljub izzivom na področju energentov sedemmesečno poslovanje zaključili s pozitivnim EBITDA v višini 868.000 evrov.

vipap videm krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja