Skip to main content
V Posavju 30.7° C Sreda, 17. avgust 2022
04.09.2021
09:45
Vipap Videm Krško, zastoj naprav
Foto: arhiv ePosavje
V zadnjih tednih v posavski javnosti odmevajo dogodki v enem največjih zaposlovalcev v Posavju, v družbi Vipap Videm Krško. Tovarna je od sredine julija v zastoju.

NAJPOMEMBNEJŠE:

  • 17. avgusta so uspešno sanirali posledice nepredvidenega strojeloma
  • "Vnovičen zagon tovarne je vezan na nujno potrebno dokapitalizacijo podjetja"
  • Odločitev delničarjev bo znana čez 14 dni, 16. septembra
  • "Poslovanje družbe bistveno okrnjeno," pravijo v družbi Vipap Videm Krško.

Vipap Videm Krško: Končna odločitev o dokapitalizaciji čez 14 dni

KRŠKO Papirnica Vipap Videm Krško je konec leta 2019 prešla pod okrilje češkega konzorcija RIDG Holding, ki je kmalu po prevzemu družbe napovedal njeno prestrukturiranje. Kljub napovedim o zmanjšanju števila zaposlenih, ki so se od tedaj pojavljale v javnosti, pa tudi govoric "z ulice", so informacije o med 50 in 60 delavcih, ki so od poletja na čakanju, marsikoga presenetila.

"17. avgusta smo uspešno sanirali tehnično okvaro"

Na upravi Vipapa so z informacijami  precej skopi. Ko smo jih povprašali o stanju v družbi, so nam posredovali naslednji odgovor. "Podjetje je sredi procesa finančnega in operativnega prestrukturiranja. 17. avgusta 2021 smo uspešno sanirali tehnično okvaro, ki je nastopila 19. julija 2021 kot posledica nepredvidenega strojeloma, preboja na električnem kablovodu, ki napaja tehnologijo predelave odpadnega papirja," pravijo v sporočilu.

"Vnovičen zagon tovarne je vezan na nujno potrebno dokapitalizacijo podjetja"

Kot napovedujejo, "je vnovičen zagon tovarne po dvomesečnem zastoju vezan na nujno potrebno dokapitalizacijo podjetja s strani delničarjev. Končna odločitev delničarjev bo znana 16. septembra 2021."

In kakor še dodajajo, "je poslovanje družbe bistveno okrnjeno. Poslovnim partnerjem se zahvaljujemo za zaupanje in pozivamo k razumevanju nastale situacije."

Prodajna površina, Vipap Videm Krško

Tri dni za prodajo 28.000 kvadratnih metrov

V torek, 10. avgusta, so sicer objavili vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup dela zemljišča v industrijski coni občin Krško. Na eni največjih parcel v Krškem nasploh so prodajali 28.000 kvadratnih metrov, od skupaj 138.552 kvadratnih metrov velike parcele.

"Plačilo kupnine v roku 15 dni je bistvena sestavina pogodbe"

Izhodiščna vrednost prodaje parcele je bila 2.240.000 evrov, ponudniki so imeli na voljo za oddajo ponudb tri dni, do petka 13. avgusta, do 12. ure.

Med drugim so v vabilu za oddajo ponudb zapisali tudi, da "kupec poravna kupnino v roku 15 dni od prejema obvestila prodajalca, da je overil svoj podpis na pogodbi in pogodbo deponiral pri notarju. Plačilo kupnine v roku 15 dni je bistvena sestavina pogodbe."

(bš, eP)

krško
vipap videm krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja