Skip to main content
V Posavju 20.6° C Četrtek, 7. julij 2022
31.03.2021
14:27
Remont v NEK 2021
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da je v Nuklearni elektrarni Krško vse pripravljeno na začetek tokratnega remonta, remonta po uspešno zaključenem 31. gorivnem ciklusu.

V četrtek začetek remonta 2021 v Nuklearni elektrarni Krško

KRŠKO V Nuklearni elektrarni Krško imajo za letošnji remont pripravljenih 4000 delovnih nalogov, skupaj imajo v načrtu več kot 40.000 remontnih aktivnosti. V noči s srede na četrtek in v četrtek zjutraj bo v okolici elektrarne lahko hrupno, ob tem iz elektrarne prosijo za razumevanje.

V okolici elektrarne bo lahko hrupno, prosijo za razumevanje

V noči s srede na četrtek in v četrtek zjutraj

Nuklearni elektrarni Krško se bo v četrtek, 1. aprila 2021, začel redni remont. Ob zaustavitvi elektrarne, v noči iz srede na četrtek in v četrtek zjutraj, je možen hrup zaradi sproščanja pare iz sekundarnega – nejedrskega dela elektrarne, ker je treba odvajati višek toplotne energije. "Prebivalce v okolici prosimo za razumevanje," ob tem sporočajo iz Nuklearne elektrarne Krško.

V remontu bo sodelovalo približno 1800 delavcev od blizu in daleč

Dela bodo vodili in nadzirali zaposleni v NEK in kot pravijo v elektrarni, bo pri remontnih delih sodelovalo približno 1800 delavcev iz domačega okolja, Hrvaške in Slovenije, pa tudi izvajalci specifičnih del v jedrski industriji iz mednarodnega okolja.

Začetek remonta sovpada z zapiranjem države

"Epidemiološka situacija in negotovosti z njenim razvojem so še dodaten izziv. Skupen cilj vseh je kakovostna izvedba del ob dobrem sodelovanju vseh, kar bo temelj za varno in zanesljivo obratovanje elektrarne v naslednjem gorivnem ciklusu," izpostavljajo v NEK.

(bš)

nuklearna elektrarna krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja