Skip to main content
V Posavju 21.9° C Sreda, 18. maj 2022
30.04.2021
08:07
Termoelektrarna Brestanica, april 2021
Foto: TeB
V Termoelektrarni Brestanica so v sklopu remonta Nuklearne elektrarne Krško uspešno testno zagnali plinske agregate iz breznapetostnega stanja.

Uspešen test zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja v sklopu remonta NEK

BRESTANICA Termoelektrarna Brestanica (TEB) je v okviru načrtovanih aktivnosti v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) v sklopu remonta v NEK v četrtek, 29. aprila, uspešno izvedla testiranje plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja z otočnim napajanjem dela lastne rabe jedrske elektrarne.

Ob testu zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja sta bila v TEB aktivirana plinska agregata PB6 in PB2, ki sta po 16 minutah od zahteve za zagon pričela z oddajanjem potrebne električne energije v vzpostavljen energetski otok TEB - NEK. Test je bil izveden znotraj predvidenega časa 20 minut od zahteve za angažiranje plinskih enot do vzpostavitve napetosti v NEK, kjer so bile izvedene obremenitve agregatov v otočnem načinu obratovanja po protokolu testa. Test se je izvajal v skladu z navodili in postopki otočnega obratovanja TEB za pokrivanje nujne lastne rabe NEK.

S tem testom je TEB ponovno potrdila svojo vlogo pri zagotavljanju jedrske varnosti in dokazala, da lahko Nuklearni elektrarni Krško zanesljivo in nemoteno zagotavlja napajanje nujne lastne rabe.

Termoelektrarna Brestanica

termoelektrarna brestanica
krško
energetika

Pridružite se nam