Skip to main content
V Posavju 23.9° C Ponedeljek, 23. maj 2022
23.05.2020
08:26
Helikopter Slovenske vojske, Bell 412
Foto: arhiv ePosavje
Helikopter Slovenske vojske je v petkovem večeru pristal v Brežicah, sicer pa na 112 še dve tehnični intervenciji in 8 klicev za nujno pomoč.

Petek na 112: Helikopter v Brežicah, dve intervenciji, 8 nujnih

Gasilci pomagali reševalcem v Bušeči vasi

Ob 11.28 so v Bušeči vasi, občina Brežice, gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s tehničnim posegom odprli vhodna in notranja vrata stanovanjske hiše, v kateri je bila onemogla oseba. Pomagali so reševalcem nujne medicinske pomoči Brežice pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Odprli vrata s tehničnim posegom

Ob 18.00 so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica na Drožanjski cesti v Sevnici, kjer so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja.

Helikopter v Brežicah

Ob 19.40 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo in inkubatorjem na krovu poletela v Brežice in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala otroka v Univerzitetni klinični center v Ljubljano.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

helikopter
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja