Skip to main content
V Posavju 0.5° C Ponedeljek, 24. januar 2022
19.05.2019
18:19
Foto: arhiv ePosavje
Krški poklicni gasilci so v nedeljskem jutru pomagali v Valvasorjevi knjižnici v Krškem, kjer je prišlo do izliva vode, gasilci v Brlogu (Krško) so v soboto popoldne pomagali pri iskanju govedi.

Sobota

Iskali pobeglo govedo

V soboto, ob 17.34 je bilo, so v Brlogu, občina Krško, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podbočje nudili pomoč pri iskanju pobegle govedi.

Nedelja

Napaka na vodovodni inštalaciji

Ob 6.08 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali v Valvasorjevi knjižnici v Krškem, kjer je zaradi napake na vodovodni napeljavi prišlo do izteka vode po prostorih knjižnice.

Izsesali okoli 400 litrov vode

Gasilci so zaprli dovodni ventil, na prosto iznesli tekstilne talne obloge in iz prostorov izsesali okoli štiristo litrov vode, zaradi možnih težav z električno napeljavo je bil na kraj napoten tudi dežurni pri podjetju Elektro Celje.

Helikopter na Veterniku

Ob 10.40 se je pri delu v gozdu v kraju Veternik, občina Kozje, poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah so do prihoda dežurne ekipe helikopterske nujne pomoči Maribor poškodovanega oskrbeli.

Helikopter Slovenske vojske ga je prepeljal v Univerzitetni klinični center Maribor, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kozje so zavarovali kraj pristanka helikopterja, obveščene so bile pristojne službe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja