Skip to main content
V Posavju 13.3° C Četrtek, 29. september 2022
17.01.2020
10:22
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na Obrežju so v dveh tovornjakih odkrili 12 tujcev, od tega se jih je 9 skrivalo med traktorskimi gumami. Na območju Policijske uprave Novo mesto na štirih lokacijah odkrili še 20 tujcev.

Na Obrežju v dveh tovornjakih skupaj 12 tujcev

Trije so se skrivali med tovorom

Policisti Postaje mejne policisti Obrežje so pri pregledu tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli.

Devet skritih med traktorskimi gumami

V tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak so policisti odkrili devet državljanov Afganistana, ki so skriti med traktorskimi gumami poskušali nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Na zeleni meji izsledili in prijeli 20 tujcev

Največ (10) je bilo Iračanov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Drašiči (na območju Policijske postaje Metlika), Velika Dolina in Gregovce (na območju Policijske postaje Brežice) in Stavča vas (na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice) izsledili in prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki s tujci še niso končani

Kot pravijo v sporočilu, policijski postopki z desetimi državljani Iraka. štirimi državljani Maroka, tremi državljani Egipta, dvema državljanoma Palestine in državljanom Sirije še niso zaključeni.

(eP)

obrežje
državna meja
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja