Skip to main content
V Posavju 33.8° C Ponedeljek, 4. julij 2022
01.04.2022
12:38
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na Obrežju so zasegli avtomobil, ki so ga tri dni prej ukradli v Italiji. Pri Veliki vasi poškodovana 18-letna voznica osebnega avtomobila.

18-letnica s ceste v drevo

V četrtek, 31. marca, nekaj pred 7. uro so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči med Leskovcem pri Krškem in Veliko vasjo. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 18-letna voznica začetnica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo.

Reševalci so jo odpeljali v bolnišnico

Reševalci so lažje poškodovano voznico oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Tri dni prej ukraden v Italiji

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila VW touareg italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil 28. marca ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli, 61-letnemu vozniku iz Srbije pa odvzeli prostost in ga pridržali, s kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje pred pristojno sodišče.

Na meji izsledili osem tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic izsledili in prijeli štiri državljane Kameruna, v Rigoncah državljana Turčije in v Dobovi tri državljane Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, pravijo policisti.

krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice