Skip to main content
V Posavju 28.7° C Torek, 16. avgust 2022
21.03.2022
14:04
Foto: arhiv ePosavje
53-letnica v Sevnici odvzela prednost 34-letnemu motoristu, 30-letnik v Brežicah prespal pri policistih, 32-letni Krčan ogrožal udeležence v prometu.

S posavskih cest

53-letnica odvzela prednost 34-letnemu motoristu

Sevniški policisti so bili v nedeljo nekaj pred 10.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznice osebnega avtomobila v Sevnici. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 53-letna voznica osebnega avtomobila, ki se je vključevala na prednostno cesto in odvzela prednost 34-letnemu motoristu, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti bodo povzročiteljici nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pridržali 30-letnika

Policisti Policijske postaje Brežice so v noči na soboto med kontrolo prometa v Brežicah zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. Policisti so 30-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti so o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policija 113, avtomobil

Ogrožal je ostale udeležence v prometu

V soboto okoli 21. ure je občan policiste Policijske postaje Krško obvestil o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Krškem z agresivno in nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu.

Ostal vozniškega dovoljenja

Policisti so 32-letnega kršitelja izsledili in ustavili, izločili so ga iz prometa in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Ker je bilo preveč očitno, da je možakar popil preveč, so mu odredili preizkus, ta je v litru izdihanega zraka pokazal 0,56 miligramov alkohola. Pa so mu policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov plačilni nalog.

krško
sevnica
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja