Skip to main content
V Posavju 22° C Ponedeljek, 23. maj 2022
06.09.2021
14:57
Policija, nadzor, Starine
Foto: arhiv ePosavje
Novomeški prometni policisti so danes med 8.00 in 12.00 uro izvedli poostren nadzor nad ravnanji voznikov, ki bi zmanjševala službo ali vidno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

31 kršiteljev "na mobitelih"

NOVO MESTO Policisti so poostreni nadzor uporabe mobilnih telefonov in podobnih naprav skupaj z DARS izvedli na avtocesti Obrežje – Ljubljana, na počivališču Starine – sever.

Med nadzorom so ugotovili 34 kršitev, večinoma pri voznikih tovornih vozil. Tako policisti pravijo, da je bilo 31 kršitev povezanih z uporabo mobilnih telefonov med vožnjo, trije primeri pa so bili povezani z neuporabo varnostnih pasov.

19 plačilnih nalogov

Ob tem so policisti napisali 19 plačilnih nalogov, na kraju izrekli 12 glob, dva kršitelja pa opozorili. Za uporabo naprav, ki zmanjšujejo voznikov slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila, je sicer predpisana globa 250 evrov, vozniku pa policisti izrečejo tudi tri kazenske točke. Z globo 120 evrov pa kaznujejo voznika, ki ni pripet z vgrajenim varnostnim pasom, kot ga je predvidel proizvajalec vozila.

(eP)

krško
brežice
sevnica
policija

Pridružite se nam