Skip to main content
V Posavju 15.8° C Nedelja, 14. avgust 2022
20.09.2021
13:22
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V petkovem popoldnevu v dveh nesrečah dve osebi poškodovani, v noči na soboto je v Brežicah napihal Belgijec in prespal pri policistih.

Prevrnil se je s kombijem

V petek okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na območju Stare vasi. Brežiški policisti so ugotovili, da je 73-letni voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil.

Reševalci so na kraju oskrbeli poškodovanega potnika in ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nesreča pri Jelovcu

Sevniški policisti pa so bili nekaj minut pozneje obveščeni o prometni nesreči med Tržiščem in Sevnico. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku pri naselju Jelovec zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo.

Reševalci so lažje poškodovanega voznika oskrbeli v bolnišnici, policisti pa mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Belgijec prespal v Brežicah

Med kontrolo prometa v Brežicah so policisti v noči na soboto ustavili voznika osebnega avtomobila belgijskih registrskih oznak in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus.

Policisti so 31-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, odvzeli prostost in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

(eP)

brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi