Skip to main content
V Posavju 15.7° C Petek, 27. maj 2022
19.05.2020
13:22
Foto: arhiv ePosavje
V brežiški občini so se nekaj pred 21.30 uro zaslišale sirene, zagorelo je v Bojsnem. Ogenj je uničil delavnico, opremo in traktor v njej.

Požar v naselju Bojsno

Sprožili sistem javnega alamiranja z znakom za preplah

BREŽICE Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so ob 21. uri in 29 minut sprožili sistem javnega alamiranja z znakom za preplah. Kot pravijo v posebnem obvestilu, je namreč v kraju Bojsno prišlo do požara v garaži.

V akciji gasilci iz petih društev

Ob tem so aktivirali gasilce iz petih gasilskih društev, v akcijo so poslali gasilce iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Globoko, PGD Kapele, PGD Župelevec, PGD Dečno selo in PGD Pišece.

* Več informacij v nadaljevanju večera *

Ogenj uničil delavnico, v njej pa traktor in oprema

Požar večje delavnice

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da so bili v ponedeljek ob 21.29 obveščeni o požaru v naselju Bojsno, kjer je zagorela delavnica velikosti 10 x 7 metrov.

Požar je uničil delavnico, opremo in traktor

Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Globoko, Župelevec, Kapele, Pišece in Dečno selo. Gasilci so opravili pregled celotnega objekta s termo vizijsko kamero, požar je uničil vso opremo in traktor v objektu ter poškodoval ostrešje objekta.

Na pomoč priskočili tudi krški poklicni gasilci

Ker je iz plastične cisterne v jašek izteklo 2.800 litrov pogonskega goriva, so na pomoč priskočili krški poklicni gasilci. Ko so prišli na požarišče, so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztek goriva iz traktorja, preprečili iztek goriva in požarne vode v naravno okolje, podprli armirano ploščo in prečrpali gorivo v nadomestne posode. Na gasilski straži so sicer ostali gasilci PGD Globoko in Župelevec

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi