Skip to main content
V Posavju 2° C Nedelja, 23. januar 2022
02.11.2021
08:30
Foto: arhiv ePosavje
V torek brez električne energije v Posavju na območju naselij Leskovec, Sotelsko, Kostanjek, Anže in Raztez. Oktobra so v Posavju zabeležili 58 izrednih dogodkov.

Brez elektrike: Leskoec, Sotelsko, Kostanjek, Anže, Raztez

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Leskovec gmajna 2, nizkonapetostno omrežje – Osojnik, levo ob cesti med 9. in 13. uro, na območju transformatorske postaje Polšca, nizkonapetostno omrežje – Sotelsko ob železnici med 8. in 13. uro in na področju nadzorništva Krško okolica, na območju transformatorskih postaj Kostanjek, Raztez, Graben, Anže, Brezje Anže, Raztez vas, Graben Ašič in Anže Šalamon med 8. in 11. uro.

NMP Krško, rešilec 112

Topovska granata na Šmarčni

V ponedeljek ob 12.01 je na Šmarčni v občini Sevnica pri obdelavi kmetijske površine s kmetijskim strojem občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije sta najdeno topovsko granato kalibra 88 milimetrov, nemške izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne uničila na varnem kraju v bližini kraja najdbe.

Oktobra v Posavju 58 izrednih dogodkov

V mesecu oktobru so na območju Posavja zabeležili 58 izrednih dogodkov, od tega jih je bilo 27 v občini Krško, 19 v občini Brežice, 11 v občini Sevnica in eden v občini Kostanjevica na Krki.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice smo v preteklih 48-ih urah posredovali enajst pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto smo posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

elektrika
obvestila
elektro celje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja