Skip to main content
V Posavju 4.2° C Sobota, 26. november 2022
28.10.2019
07:49
Foto: arhiv ePosavje
Kaj vse se je na številkah 112 in 113 dogajalo od petka do ponedeljka? Med drugim 23 nujnih klicev za pomoč, dve tehnični intervenciji in nesreča Brežičana pri Dolenjskih Toplicah.

Sobota

Požar v Straži pri Raki

Ob 15.41 je v naselju Straža pri Raki, občina Krško zagorela lesena baraka in gospodarski objekt. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Senuše so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, ki je uničil oba objekta, iz objekta iznesli plinsko jeklenko, iz gospodarskega objekta rešili žival ter objekt pregledali s termo kamero. Na gasilski straži so ostali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Senuše.

Dve tehnični intervenciji

V soboto ob 18.05 so se v naselju Mrčna sela, občina Krško, občanki zaklenila vrata osebnega vozila, ob 19.48 so se občanu zaklenila vrata osebnega vozila še na Senovem. Krški poklicni gasilci so v obeh primerih s tehničnim posegom vrata odprli.

Pri Dolenjskih Toplicah umrl 38-letni Brežičan

Novomeški policisti so bili v soboto ob 17.10 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista pri kraju Stare Žage. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 38-letni motorist iz Brežic vozil po regionalni cesti iz smeri Črnomlja proti Podturnu.

Zaradi neprilagojene hitrosti s ceste v podporni zid

Pri kraju Stare Žage je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v betonski podporni zid in varovalno ograjo. 38-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Prekuhavanje vode v Križah

Zaradi dovoza vode v naselje Križe je bila občasno povečana motnost, zato je potrebno pitno vodo pred uporabo v prehrambene namene prekuhavati.

Nedelja

Delovni stroj stisnil občana ob drevo

Ob 15.12 je v gozdu v bližini naselja Reštanj, občina Krško, delovni stroj občana stisnil ob drevo in ga poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, obveščene so bile pristojne službe.

Zagorela lesena baraka

V nedeljo popoldne, ob 15.41 je bilo, pa je v naselju Straža pri Raki, občina Krško, zagorela lesena baraka. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Senuše so požar pogasili in objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Ostala obvestila

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do nedelje zvečer posredovali 23 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginule živali, v občini Brežice pa so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece porabnikom v naselju Križe pripeljali 15 m3 pitne vode.

(eP)

reco brežice
brežice
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja