Skip to main content
V Posavju 33.4° C Ponedeljek, 4. julij 2022
05.10.2020
09:02
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Največ dogajanja v Posavju v petek ob prehodu nevihte, v soboto krški poklicni gasilci na Krki v Kostanjevici, z 112 pa dvanajst nujnih klicev na pomoč.

Petek

Motorno olje na cesti

V petkovem popoldnevu, ob 17.45 je bilo, je na cesto na Glavnem trgu v Sevnici iz osebnega vozila izteklo motorno olje. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, kraj dogodka so zavarovali, preprečili nadaljnje iztekanje, iztekle tekočine posuli z vpojnim sredstvom in očistili vozišče, poškodovanih ni bilo.

Strela v smreko

Ob prehodu nevihte v petkovem večeru so ob 19.29 gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali v Žadovinku, kjer je strela udarila v smreko in zagorela. Gasilci so požar pogasili in počistili cestišče.

Avto v podvozu

Nekaj minut pozneje, ob 19.43, je na Blanci zaradi naliva meteorne vode v železniškem podvozu v vodi obstalo osebno vozilo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator, vozilo so predhodno že izvlekli občani z delovnim strojem.

Meteorna voda ogrožala objekt

Ob 20.14 pa je v kraju Čanje, v občini Sevnica, meteorna voda ogrožala objekt, na kraj so izvozili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Blanca, vendar posredovanje ni bilo potrebno.

Sobota

Gasilci v Kostanjevici na Krki

Ob 9.35 so iz reke Krke v Kostanjevici na Krki gasilci Poklicne gasilske enote Krško s pomočjo čolna odstranili kadaver bobra, ki ga je nato prevzel dežurni uslužbenec Nacionalnega veterinarskega inštituta.

Obvestila in ostale aktivnosti

Od zadnjega poročanja so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali dvanajst pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

reco brežice
brežice
krško
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja