Skip to main content
V Posavju 4.5° C Sobota, 26. november 2022
05.10.2020
09:02
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Največ dogajanja v Posavju v petek ob prehodu nevihte, v soboto krški poklicni gasilci na Krki v Kostanjevici, z 112 pa dvanajst nujnih klicev na pomoč.

Petek

Motorno olje na cesti

V petkovem popoldnevu, ob 17.45 je bilo, je na cesto na Glavnem trgu v Sevnici iz osebnega vozila izteklo motorno olje. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, kraj dogodka so zavarovali, preprečili nadaljnje iztekanje, iztekle tekočine posuli z vpojnim sredstvom in očistili vozišče, poškodovanih ni bilo.

Strela v smreko

Ob prehodu nevihte v petkovem večeru so ob 19.29 gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali v Žadovinku, kjer je strela udarila v smreko in zagorela. Gasilci so požar pogasili in počistili cestišče.

Avto v podvozu

Nekaj minut pozneje, ob 19.43, je na Blanci zaradi naliva meteorne vode v železniškem podvozu v vodi obstalo osebno vozilo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator, vozilo so predhodno že izvlekli občani z delovnim strojem.

Meteorna voda ogrožala objekt

Ob 20.14 pa je v kraju Čanje, v občini Sevnica, meteorna voda ogrožala objekt, na kraj so izvozili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Blanca, vendar posredovanje ni bilo potrebno.

Sobota

Gasilci v Kostanjevici na Krki

Ob 9.35 so iz reke Krke v Kostanjevici na Krki gasilci Poklicne gasilske enote Krško s pomočjo čolna odstranili kadaver bobra, ki ga je nato prevzel dežurni uslužbenec Nacionalnega veterinarskega inštituta.

Obvestila in ostale aktivnosti

Od zadnjega poročanja so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali dvanajst pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

reco brežice
brežice
krško
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja