Skip to main content
V Posavju -0.8° C Petek, 21. januar 2022
12.05.2021
09:38
Foto: arhiv ePosavje
V naselju Krajna Brda motorist popoldne padel v grapo in podlegel poškodbam na kraju nesreče. Krški gasilci so nekaj po 16. uri v Anžah pomagali reševalcem.

Motorist poškodbam podlegel 

SEVNICA Žal poročamo o žalostnem dogodku. V torkovem popoldnevu, ob 17.11 je bilo, je v naselju Krajna Brda v občini Sevnica motorist padel z motornim kolesom v obcestno grapo in na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so odklopili akumulator, izvlekli ponesrečeno osebo in motorno kolo na cestišče ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica in policiji, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

(09:35) Policisti uradno o nesreči v naselju Krajna Brda

Ob 16.30 so bili obveščeni o padcu mopedista na lokalni cesti Blanca - Kranja Brda - Čanje na območju Policijske postaje Sevnica.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 52-letni voznik mopeda peljal v smeri proti Čanju, izven naselja Kranja Brda je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in zapeljal v jarek ob cesti.

52-letni moški je umrl na kraju prometne nesreče, policisti pa vse okoliščine nesreče še preiskujejo.

Gasilci PGE Krško

Gasilci pomagali reševalcem

Ob 16.01 so v Anžah, občina Krško, gasilci Poklicne gasilske enote Krško nudili pomoč reševalcem pri prenosu preminule osebe iz potoka.

Topovska granata v Velikem Mraševem

Ob 16.20 je pri Velikem Mraševem, občina Krško, občan naletel na topovsko granato kalibra 76,2 milimetra, nemške izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne. Nevarno najdbo so na kraju uničili pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije.

Obvestila in ostale aktivnosti V Regijskem centru za obveščanje Brežice smo v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč. Dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto smo posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

sevnica
krško
pgd sevnica
pge krško
nmp sevnica

Pridružite se nam