Skip to main content
V Posavju 22.6° C Petek, 19. avgust 2022
19.03.2021
13:56
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so danes zjutraj obravnavali še tretji primer vožnje po avtocesti v nasprotni smeri v zadnjem tednu dni. 56-letnica iz Krškega je kar 11 kilometrov vozila v napačni smeri.

11 kilometrov po avtocesti v nasprotni smeri

56-letnica v nasprotno smer

KRŠKO Policisti na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so v petek zjutraj, nekaj pred 9. uro je bilo, prejeli več obvestil o ogrožajoči vožnji voznika, ki naj bi na avtocesti iz smeri Drnovega proti Brežicam vozil v nasprotni smeri.

V nasprotni smeri po prehitevalnem pasu

Policisti so zaradi izsleditve voznika in zagotavljanja varnosti udeležencev v cestnem prometu na kraj napotili več policijskih patrulj. V nekaj minutah so policisti vozilo izsledili, ustavili in zavarovali kraj. Policisti so še ugotovili, da je 56-letna voznica iz Krškega kar 11 kilometrov vozila v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu.

Odvzeli so jih vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo

Tako so ji odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje pa še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Policija 113, avtomobil

Že tretji primer vožnje v nasprotni smeri po avtocesti

Policisti opozarjajo, da je to v zadnjem tednu dni na območju Policijske uprave Novo mesto že tretji primer vožnje v nasprotni smeri po avtocesti. "K sreči v nobenem primeru ni prišlo do hujših posledic. Voznike ponovno pozivamo k previdnosti, upoštevanju prometne signalizacije in vožnji v ustreznem psihofizičnem stanju," dodajajo policisti.

Če opazite voznika v nasprotni smeri, pokličite na številko 113

V primeru, da opazite voznika, ki vozi v nasprotni smeri, o tem nemudoma obvestite policiste na številko 113. Če ste seznanjeni o nevarnosti, da nekdo vozi v nasprotni smeri, zmanjšajte hitrost in zapeljite skrajno desno, po potrebi ustavite in vklopite vse štiri smernike.

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi