Skip to main content
V Posavju 22.6° C Četrtek, 11. avgust 2022
01.07.2022
06:58
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 77 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev.

10 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

18 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali še zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih, s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin, posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Na območju Posavja prijeli 7 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice, na območju naselij Prilipe, Dobova, Obrežje, izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, dva državljana Bangladeša in dva državljana Sirije in na območju Policijske postaje Črnomelj pa v Žuničih in Zilju deset državljanov Burundija, šest državljanov Afganistana in pet državljanov Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja