Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
05.08.2021
06:58
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja zabeležili 8 prometnih nesreč, 16 kršitev javnega reda in miru, na številko 113 pa so prejeli 195 klicev.

8 prometnih nesreč, 16 kršitev javnega reda in miru

Policisti so obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so policisti posredovali še zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, vlomov in tatvin.

 

Policija, avtomobil, 113

195 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev, posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Na območju brežiške občine prijeli 9 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove, Cundrovca in Jesenic na Dolenjskem (na območju Policijske postaje Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Sirije, štiri državljane Irana in tri državljane Alžirije, na območju Tanče Gore (na območju Policijske postaje Črnomelj) pa devet državljanov Afganistana.

"Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi