Skip to main content
V Posavju 4.5° C Sreda, 24. 2024
08.11.2021
06:25
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali 24 prometnih nesreč ter 33 kršitev javnega reda in miru, dvema voznikoma so zasegli vozili.

24 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Ob tem so dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

33 kršitev javnega reda in miru

Med vikendom so policisti posredovali tudi zaradi 33-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Policija, avtomobil

567 klicev na 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. in 8. novembrom intervenirali v 143 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 567 klicev, posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

3100 evrov škode po vlomu in tatvina

V Osredku pri Krmelju je 6. novembra med 13.30 in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 3100 evrov.

V Dobovi dva državljana Kosova in državljana Severne Makedonije

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev pri Črnomlju izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana, v Dobovi dva državljana Kosova in državljana Severne Makedonije in v Novem mestu državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi