Skip to main content
V Posavju 19.8° C Ponedeljek, 4. julij 2022
16.09.2021
06:47
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja so policisti na Policijski upravi Novo mesto zabeležili 11 prometnih nesreč, 20 kršitev javnega reda in miru, v Tržišču so sevniški policisti obravnavali poskus vloma v trgovino.

11 prometnih nesreč

Od zadnjega poročanja so policisti obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

20 kršitev javnega reda in miru

Policisti so posredovali zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih, s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin.

 

Policija, avtomobil, 113

293 klicev na številko 113

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 293 klicev, posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

V Brežicah izsledlili pet tujcev, še sedem v Rigoncah in Mostecu

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti na območju Brežic izsledili in prijeli tri državljane Maroka, državljana Somalije in državljana Gvineje, pri Rigoncah dva državljana Irana in na Mostecu pet državljanov Kosova.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Na območju Policijske postaje Črnomelj so pri Žuničih prijeli 11 državljanov Afganistana, v Kočevskih Poljanah na območju Dolenjskih Toplic pa državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Poskus vloma v prodajalno v Tržišču 

V Tržišču na območju Sevnice je nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v prostore prodajalne. V objekt storilcu ni uspelo vstopiti, nastala je le premoženjska škoda zaradi poškodbe vrat.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi