Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
03.05.2021
06:54
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so na številko 113 prejeli 662 klicev, od tega je bilo 172 klicev za nujno posredovanje policistov.

662 klicev na številko 113

172 nujnih dogodkov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so na številko policije 113 med vikendom sprejeli 662 klicev, od tega je bilo 172 klicev takšnih, ki so zahtevali intervencijo policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem javnega reda in miru ter prometne varnosti.

27 kršitev javnega reda in miru

Policisti so med vikendom obravnavali 17 prijav kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 10 v zasebnem prostoru. Policisti so obravnavali še 20 drugih prijav, povezanih z javnim redom.

Tri lažne naznanitve prekrškov

Trikrat so napisali položnice zaradi lažne naznanitve prekrška ob klicu na številko policije 113. V petih dogodkih je zaleglo, da so navzoče opozorili, štirinajstim kršiteljem pa so izdali plačilne nalog, pretežno povezano s predvajanjem glasne glasbe in pretepanjem.

Policija, državna meja

29 prometnih nesreč, 14 trkov z divjadjo

Policisti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bilo 14 trkov z različno divjadjo. Policisti so obravnavali še tri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in dve s hudimi poškodbami.

Trem so zasegli vozila

V treh primerih so zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja kršiteljem zasegli vozila ter obravnavali še osem drugih kršitev cestnoprometnih predpisov.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja