Skip to main content
V Posavju 19.8° C Četrtek, 7. julij 2022
07.06.2021
06:44
Foto: arhiv ePosavje
Od zadnjega poročanja 34 prometnih nesreč, 677 klicev na številko 113 in za policiste veliko dela na meji.

34 prometnih nesreč

Policisti so med vikendom na številko policije 113 prejeli 677 klicev, od tega je bilo 180 dogodkov takšnih, kjer je bilo potrebno posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo ter kršitvami javnega reda in miru. Policisti so obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno, kjer je udeleženi voznik umrl, druga udeleženka pa je bila hudo telesno poškodovana.

V Dobovi mama in sin, v Podvinju dva državljana Kosova

V petek ponoči so policisti na železniški postaji v Dobovi prijeli moškega in žensko, matero in sina - državljana Afganistana, ki sta v Slovenijo prišla na nedovoljen način. Okoli pol sedme ure zvečer so brežiški policisti v Podvinju prijeli dva državljana Kosova, ki sta v Slovenijo prišla izven mejnega prehoda.

Trebanjske policiste o sumljivih osebah obvestili njihovi brežiški kolegi

V soboto zvečer so trebanjski policisti na avtocesti, na izvozu Trebnje zahod, v smeri Ljubljane, ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 26-letni državljan Kazahstana. Na vozilo so jih opozorili brežiški policisti zaradi suma, da vozi osebe, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo.

V postopku so v vozilu odkrili pet državljanov Pakistana. Vse do pridržali, 26-letnega voznika pa so v postopek prevzeli kriminalisti. Policisti so osebni avtomobil BMW 320 Xdrive, bele barve, goriških tablic, zasegli.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja