Skip to main content
V Posavju 31.6° C Torek, 16. avgust 2022
07.01.2021
21:09
PGE Krško, vožnja na intervencijo
Foto: ePosavje.com
V četrtkovem večeru, nekaj po 19. uri, ste lahko čez Krško opazili modre luči in tri gasilska vozila.

Krški poklicni gasilci na avtocesti pred Smednikom

Krški poklicni gasilci v akcijo s tremi vozili

KRŠKO Na Prometno informacijskem centru pravijo, da je na dolenjski avtocesti pred Smednikom proti Ljubljani zaradi gorečega vozila je promet oviran. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so minuto po 19. uri odprli intervencijo in v akcijo poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško.

(21:07) Kaj pravijo na servisu 112?

"Tehnična okvara, iztekalo zavorno olje"

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so dopolnili informacijo o večernem dogodku pri Smedniku. "Ob 19.01 je avtocestnem odseku Drnovo - Smednik, občina Krško, v bližini črpalke OMW zaradi tehnične okvare na avtodomu iztekalo zavorno olje," pravijo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, z absorbenti posuli izteklo zavorno olje, pregledali okolico ter s termovizijsko kamero preverili poškodovane dele avtodoma, obveščene so bile pristojne službe.

V hlevu našel tromblonsko mino

Uničili so jo na kraju najdbe

Je pa dopoldne, ob 9.56 je bilo, v naselju Libna v krški občini občan v hlevu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Ljubljanske regije so tromblonsko mino, kalibra 30 mm, ostanek bivše JLA, uničili na varnem kraju.

Z vozilom s ceste

Dve poškodovani osebi so odpeljali v bolnišnico

Ob 15.35 je v Planini pri Sevnici v občini Šentjur voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste po brežini v potok. Gasilci Poklicne gasilske enote Celje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči, vozilo izvlekli na rob ceste, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator. Reševalci nujne medicinske pomoči Celje so dve poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Obvestila in ostale aktivnosti

Osem nujnih z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece porabnikom v naselju Križe pripeljali 5 m3 pitne vode.

(eP)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja