Skip to main content
V Posavju 15.4° C Petek, 27. maj 2022
22.06.2020
08:14
Foto: arhiv ePosavje
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili osemnajst izrednih dogodkov, od tega osem v občini Krško, štiri v občini Brežice in šest v občini Sevnica. Kaj vse se je dogajalo?

Petek

Pomoč prvega posredovalca

Ob 9.26 je v naselju Zgornje Mladetiče, občina Sevnica, prvi posredovalec skupine AED Sevnica nudil pomoč pri oživljanju obolele osebe do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Sevnica.

Padel s strehe

Ob 17.55 je v Dolenji vasi pri Krškem, občina Krško, občan padel iz strehe in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Nesreča Podboršt

Sobota

Nesreča pri Podborštu, priletel helikopter

Ob 11.04 je v naselju Podboršt, občina Sevnica, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste po klančini se prevrnila in pri tem poškodovala. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozilo na težko dostopnem kraju, odklopili akumulator in s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila.

Poškodovano so odpeljali v Celje

Reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica so nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, ki je v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor poškodovano osebo prepeljal v Splošno bolnišnico Celje.

Ob cesti zagorelo vozilo

Ob 14.11 je v naselju Spodnja Libna, občina Krško, ob cesti zagorelo osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj požara, pogasili goreče vozilo ter razmastili in oprali cestišče. Dežurni delavec CGP Krško je zaprl cesto v času gašenja in opravil dokončno sanacijo.

Gasilci pomagali v Leskovcu pri Krškem

Ob 15.39 si je na Ulici 11. novembra, občina Krško, občanka zaklenila ključe osebnega vozila, v katerem se je nahajal otrok. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so vrata s tehničnim posegom na vozilu odklenili in rešili otroka.

Nedelja

Dimniški požar

Ob 11.46 so se v naselju Tržišče, občina Sevnica, v dimniku večnamenskega objekta vnele saje. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tržišče, ki so nadzorovali izgorevanje saj ter pregledali prostor in dimno tuljavo.

Padel s češnje

Ob 16.49 je v naselju Kamenško, občina Sevnica, občan padel s češnje. Poškodovancu so prvo pomoč nudili prvi posredovalci skupine AED Sevnica do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Sevnica, ki so ga nato na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Padel z lestve

Ob 17.09 je na Cesti 4. julija v Krškem, občina Krško, občan padel z lestve in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Požar dveh avtomobilov

Ob 22.39 sta v naselju Kerinov Grm, občina Krško, goreli dve osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so v spremstvu policije zavarovali kraj dogodka in požar na vozilih pogasili.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka posredovali 26 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
reco brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi