Skip to main content
V Posavju 12° C Torek, 27. september 2022
19.04.2022
07:31
Foto: arhiv ePosavje
V Poavju od petka do petka več požarov, nekaj tehničnih intervencij, s številke 112 pa 49 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Nedelja

V nedeljo ob 10.36 so na Titovi cesti na Senovem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata na večstanovanjskem objektu. Ob 19.40 so v Budni vasi v občini Sevnica zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjanž so požar pogasili, pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero in odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Topovska granata

Ob 16.06 je občan v naselju Mrtvice v občini Krško našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko – Ljubljanske regije so topovsko granato 87 mm, ostanek I. svetovne vojne, avstroogrske izdelave uničili na varnem kraju.

Padel s stopnice

Ob 19.37 je v Jesenicah na Dolenjskem v občini Brežice občan padel iz povišane stopnice in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so ga na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Ponedeljek

Ob 7.00 so na Cesti krških žrtev v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila. Ob 14.15 so na Cesti prvih borcev v Brežicah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice nudili pomoč avtovleki pri odpiranju osebnega vozila, v katerem je bil zaklenjen otrok.

Na Krškem polju gorele smeti, na cesti Pohanca - Pečice avtomobil

Ob 19.20 so v naselju Kerinov grm goreli odpadki in smeti. Požar na površini 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško. Ob 21.08 je na cesti na relaciji Zgornja Pohanca – Pečice v občini Brežice zagorelo osebno vozilo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Spodnja Pohanca in Sromlje so pogasili gorečo vozilo in pregledali okolico. Vozilo je uničeno.

Dimniški požar

Ob 21.35 so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Boštanj v naselju Vrh pri Boštanju v občini Sevnica, kjer je prišlo do vžiga saj v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci so požar pogasili in opravili pregled s termovizijsko kamero.

NMP Krško, rešilec 112

Prejšnji teden v Posavju 10 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili deset izrednih dogodkov, od tega štiri v občini Krško, štiri v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do torka posredovali 49 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginule živali.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja