Skip to main content
V Posavju 12° C Torek, 27. september 2022
02.08.2021
19:11
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v soboto ustavili kombi in pri 36-letnem Albancu odkrili 17 Pakistancev. Še 34 tujcev so našli na območju Prilip, Mokric in Oštrca.

36-letni Albanec v kombiju prevažal 17 Pakistancev

Policisti Policijske postaje Brežice so v soboto, nekaj po 22. uri je bilo, na območju Čateža ob Savi ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Albanije v vozilu prevaža 17 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policisti so 36-letnemu sprovajalcu odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljenca bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

34 tujcev prijeli na območju Posavja

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prilip in Mokric na območju Policijske postaje Brežice prijeli 11 državljanov Pakirana, tri državljane Bangladeša, tri državljane Iraka in državljana Indije, na območju Oštrca v kostanjeviški občini pa 16 državljanov Afganistana.

11 tujcev na novomeškem in belokranjskem koncu

Na območju Jame pri Dvoru, na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice, so izsledili in prijeli še dva državljana Sirije in državljana Pakistana, na območju Črnomlja, Balkovcev in Mavrlena pa šest državljanov Bangladeša in dva državljana Albanije. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo policisti.

državna meja
brežice
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja