Skip to main content
V Posavju 18.7° C Nedelja, 2. oktober 2022
22.01.2020
18:38
Sevnica, helikopter, 22. januar 2020
Foto: PGD Sevnica
V sredinem popoldnevu je na Radno pri Sevnici znova priletel helikopter, v naselju Podgorica - med Orešjem nad Sevnico in Okroglicami, se je namreč zgodila delovna nesreča.

Nesreča v naselju Podgorica

Na občanko padla bala sena

Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, se je namreč ob 14.55 v naselju Podgorica v sevniški občini zgodila nesreča, ko je na občanko padla bala sena in jo poškodovala.

Poškodovano osebo so prepeljali v Celje

Na kraju nesreče so poškodovano oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica, jo prepeljali do pristajališča na Radni, kjer jo je prevzela posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor in jo prepeljala v Splošno bolnišnico Celje.

Pomagali tudi sevniški reševalci

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe do helikopterja.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(bš, eP)

pgd sevnica
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja