Skip to main content
V Posavju 21.8° C Sreda, 18. maj 2022
19.01.2022
08:50
Foto: arhiv ePosavje
Na Policijski upravi Celje so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Doropolja – Planina pri Sevnici v občini Šentjur.

Nesreča na območju Bohorja

SREDA, 19. JANUAR 2022

(08:44) Policisti uradno o nesreči

Voznik umrl na kraju nesreče

V torkovem večeru so bili na številki 113 obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Bohorja – Planina pri Sevnici v občini Šentjur. Policisti so na kraju nesreče z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni državljan Slovenije vozil tovorno vozilo po gozdni cesti izven naselja Dobrova iz smeri Senovega proti Planini pri Sevnici.

Prehitro v ovinek

Ko je voznik z vozilom pripeljal po vzponu v levi oster nepregleden ovinek, hitrosti vozila ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je z vozilom zapeljal čez bankino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in s streho trčilo v drevo. 32-letnik voznik in 65-letni potnik v vozilu sta ostala ukleščena v vozilu, rešili so ju gasilci Poklicne gasilske enote Krško.

Ogleda sta se udeležila tudi dežurna preiskovalni sodnik in državna tožilka 

Na kraju so jima reševalci nudili zdravniško pomoč, vendar je voznik tovornega vozila na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu pa ni bil telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, o prometni nesreči bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

TOREK, 18. JANUAR 2022

(22:54) S ceste po brežini, na bok in v drevo

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili o nesreči v bližini naselja Dobrova v občini Krško obveščeni ob 18.06. V sporočilu pravijo, da je osebno vozilo zapeljalo s cestišča po brežini, se obrnilo na bok in zaletelo v drevo, v prometni nesreči je umrla ena oseba.

Pomoč iz Krškega

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz avtomobila izvlekli dve ukleščeni osebi, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in reševalcem nujne medicinske pomoči Krško pri prenosu preminule in poškodovane osebe. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo oskrbeli na kraju, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

(21:17) Voznik umrl, sopotnik poškodovan

Na kraj nesreče so napotili policiste, reševalce in gasilci. Policisti so na kraju ugotovili, da je v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu pa je telesno poškodovan.

Ogled kraja nesreče še poteka

"Ogled kraja prometne nesreče še poteka, več podrobnosti o prometni nesreči bomo sporočili jutri," so sporočili s Policijske uprave Celje. Na servisu sos112 so intervencijo sicer odprli ob 18. uri in 6 minut, nesreča se je zgodila na meji med občinama, med občino Krško in Šentjur.

(eP)

krško
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja