Skip to main content
V Posavju 5° C Sobota, 26. november 2022
15.10.2020
21:40
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so pri nadzoru državne meje na območju štirih policijskih postaj prijeli 12 tujcev, tudi v Veliki vasi na območju Krškega in Brezine na območju Brežic.

Na območju štirih policijskih postaj prijeli 12 tujcev

KRŠKO Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velike vasi pri Krškem (na območju Policijske postaje Krško), Brezine (na območju Policijske postaje Brežice), Vratnega (na območju Policijske postaje Šentjernej) in Novega mesta izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Po štirje državljani Bangladeša in Afganistana

Pa trije Egipčani in Maročan

"Policijski postopki s štirimi državljani Bangladeša, štirimi državljani Afganistana, tremi državljani Egipta in državljanom Maroka še niso zaključeni," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

V slovenskem tovornjaku dva Afganistanca

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila slovenskih registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

obrežje
državna meja

Pridružite se nam