Skip to main content
V Posavju 3.1° C Petek, 2. december 2022
04.07.2022
14:33
Foto: arhiv ePosavje
Posavske policiste so minuli konec tedna zaposlovali vinjeni vozniki. Obravnavali so motorista, ki je padel in dva voznika, ki sta zapovrh vozila še brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Pijan motorist

Policisti Policijske postaje Krško so bili v soboto, 2. julija 2022, nekaj pred 22. uro obveščeni o padcu motorista na Sremiški ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 59-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje poškodbe so mu oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Dva voznika pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Krški policisti so prav tako v soboto, sicer v dopoldanskem času, v Krškem zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 51-letnemu vozniku. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,36 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so 3. 7. popoldne na Prvomajski ulici zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. 54-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,25 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

(Policijska uprava Novo mesto, eP)

krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi