Skip to main content
V Posavju 27.9° C Četrtek, 16. september 2021
15.09.2021
13:28
Foto: PMP Obrežje
Brežiški policisti so pri nadzoru državne meje na štirih lokacijah izsledili več tujcev, ki so v državo prišli na nedovoljen način.

Afganistanec skrit na rezervnem kolesu

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so v torek na vstopu v državo, med kontrolo tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit na rezervnemu kolesu poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V občini Brežice prijeli 10 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice v Slovenski vasi izsledili in prijeli državljana Albanije in državljana Kosova, pri Ločah štiri državljane Irana, na območju Mihalovca štiri državljane Turčije, na območju Policijske postaje Črnomelj pa so v Črnomlju prijeli dva državljana Iraka in pri Ločah enajst državljanov Afganistana.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja