Skip to main content
V Posavju 18.2° C Sreda, 17. avgust 2022
08.10.2020
10:54
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V torek zvečer je neznanec na Raki skozi balkonska vrata vlomil v hišo, iz nje odnesel denar in nakit ter lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov. Policisti znova opozarjajo na samozaščitno obnašanje.

Neznanci opazujejo hiše in navade stanovalcev

Če opazite sumljive osebe, pokličite policiste

KRŠKO Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Policisti pravijo, da neznanci opazujejo hiše in navade stanovalcev, v tem obdobju pa vlamljajo največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar.

Obveščajte policiste o pojavu sumljivih vozil in oseb

Ob tem občane pozivajo, da policiste obveščate o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, pravijo policisti.

Kaj lahko naredite?

Če ste zdoma, pustite prižgano luč ali televizijski sprejemnik

In kaj lahko naredite? Svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidejo le za krajši čas na sprehod ali v trgovino, v hiši pustijo prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik - hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti naj poprosijo sosede, da so pozorni na sumljive okoliščine in ti naj o tem obveščajo policiste.

Policisti svetujejo: Doma ne hranite večje vsote gotovine in vrednejšega nakita

Če so vlomili pri vas, pokličite na 113

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Policisti občanom svetujejo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma, policisti svetujejo, naj jih o tem takoj obvestite na številko 113.

Do prihoda policistov ne vstopajte v prostor, lahko uničite sledi

Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

(eP)

policija
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja