Skip to main content
V Posavju 21.7° C Torek, 24. maj 2022
12.04.2021
11:45
Nesreča na Vidmu, Krško, 12. april 2021
Foto: ePosavje.com
Na Cesti 4. julija v Krškem je popoldne, nekaj pred 16.30 uro, prišlo do prometne nesreče. Stebriček podrt, avtomobil pa na boku pod cesto.

Nesreča na Cesti 4. julija v Krškem pri podmornici

KRŠKO Mirno ponedeljkovo popoldne na Vidmu v Krškem so nekaj po 16.30 uro zmotile sirene, ko se je za krožiščem pri podmornici zgodila prometna nesreča. Punto modre barve krških registrskih oznak je pristal pod cesto, na uvozu na parkirišče do večstanovanjskega bloka na Prešernovi cesti. 

Gasilci in policisti so še na kraju nesreče

Kako in zakaj je do nesreče prišlo, policisti na kraju nesreče še raziskujejo. Krški poklicni gasilci bodo po končanem ogledu avtomobil dvignili in postavili na kolesa, poleg avtomobila pa je poškodovana ograja ob pločniku in ograja na stopnišču novega dnevnega centra nad podmornico.

* Več informacij v nadaljevanju dneva *

(17:46) Reševalci so eno osebo odpeljali v brežiško bolnišnico

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice o nesreči pravijo, da se je ob 16.21 na Cesti 4. julija v Krškem osebno vozilo prevrnilo na streho, v nesreči pa se je poškodovala ena oseba.

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, postavili vozilo na kolesa in ga odstranili s cestišča, odklopili akumulator, preprečili iztekanje in z vpojnimi sredstvi posuli že razlite motorne tekočine ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev.

Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Krško so osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

Izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil

Nekaj pred 16.30 so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Po opravljenem ogledu so policisti ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti pri krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil.

Plačal bo

Policisti so povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Ob reki Savi našel minometno mino

V ponedeljkovem dopoldnevu, ob 8.26, pa je na Valvasorjevem nabrežju ob reki Savi v Krškem občan našel minometno mino, kaliber 81, ostanek II. svetovne vojne, italijanske izdelave. Nevarno najdbo sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstviS Dolenjske in Gorenjsko Ljubljanske regije na kraju uničila, o dogodku so bile obveščene pristojne službe.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja