Skip to main content
V Posavju 20° C Ponedeljek, 4. julij 2022
14.10.2021
18:21
PGE Krško, HTRV
Foto: arhiv ePosavje
Za posavskimi gasilci je kar živahen četrtek. Krški poklicni gasilci so posredovali na avtocesti, brežiški gasilci popoldne sredi mesta, krški reševalci pa nekaj pred poldrugo uro popoldne pri šoli.

Nesreča na avtocesti

Na avtocesti Brežice - Drnovo se je ob 12.23 zgodila nesreča, ko sta pri Čatežu ob Savi v smeri Krškega trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče in na osebnem vozilu odklopili akumulator, v nesreči pa k sreči ni bilo poškodovanih.

Poškodba na igrišču

Ob 13.35 si je na igrišču pri Osnovni šoli Leskovec pri Krškem učenec poškodoval roko. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so roko imobilizirali in otroka odpeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Požar v Brežicah

Ob 15.42 so na Cesti prvih borcev v Upravni enoti Brežice zaznali vonj po dimu, oziroma zažganem papirju. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice so na kraju ugotovili, da je na ulici zagorela vsebina koša za smeti, ki so jo pogasili mimoidoči, dim pa se je razširil skozi odprta vhodna vrata v avlo Upravne enote. Gasilci so opravili ogled s termovizijsko kamero, prostor prepihali z izpihovalnikom in ga prezračili, o dogodku pa so obvestili pristojne službe.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pgd brežice
pge krško
krško
brežice
nmp krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi