Skip to main content
V Posavju -2.3° C Torek, 30. november 2021
22.10.2021
18:18
Gasilci PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
Petek v Posavju mineva mirno. Na 112 so popoldne zabeležili prometno nesrečo, ki se je zgodila na "pohanški" ravnini. Pri obnovi Strmeckijeve ulice so zjutraj delavci našli minometno mino.

Petek v Posavju

Minometna mina na Strmeckijevi ulici

Zjutraj so delavci pri obnovi Strmekcije ulice v Krškem našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Kot se je izkazalo pozneje, sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije odstranila minometno mino, kalibra 81 mm, ostanek iz obdobja II. svetovne vojne in jo na varni lokaciji uspešno uničila. O dogajanju na Vidmu so obvestili vse pristojne službe.

Nesreča na "pohanški" ravnini

Nekaj pred 12. uro, po podatkih Regijskega centra za obveščanje Brežice je bilo ob 11.44, je na "pohanški" ravnini, na regionalni cesti Brežice-Krško v križišču za Zgornji Obrež prišlo do nesreče, ko sta trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, na enem od vozil odklopili baterijo in do prihoda policije usmerjali promet. V nesreči ni bil poškodovan nihče, so pa o nesreči obvestili pristojne službe.

NMP Krško, rešilec 112

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto smo posredovali tri naročila za odvoz poginule živali.

(eP)

pge krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja