Skip to main content
V Posavju 23.9° C Petek, 25. junij 2021
31.05.2021
10:14
Nesreča padalca na Lisci, 28. maj 2021
Grafika: ePosavje.com
V petkovem popoldnevu se je na Lisci zgodila tragična nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

SOBOTA, 29. MAJ 2021

(19:25) Uradno o nesreči na Lisci

V petek, okoli pete ure popoldne, je na Lisci v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu iz vzletišča padel iz velike višine in se poškodoval. Na kraj so napotili reševalce, gasilce in policiste, v reševalno akcijo pa so aktivirali tudi helikopter Slovenske vojske. Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, sta bila o dogodku obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

Policisti: "Padel iz sedišča na strmo brežino pod vzletiščem"

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu iz višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. "Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. Iz strmega pobočja so ga s v dolino prepeljali s helikopterjem," pravijo policisti.

Prazno padalo je letelo nekaj kilometrov stran

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta. Padalo so z višine približno dvajsetih metrov s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka, policisti pa so zasegli tudi padalčevo opremo.

"Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo," še dodajajo policisti.

PETEK, 28. MAJ 2021

(21:34) Tragična nesreča na vzletišču na Lisci

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili šest minut čez 17. uro obveščeni, da je na vzletišču na Lisci v občini Sevnica pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do osebe, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja v Podgorici in na Radni.

Posredovali tudi gorski reševalci in helikopter

Gorski reševalci Gorske reševalne službe Ljubljana in dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika so na kraju ugotovili, da je oseba preminula. "S helikopterjem Slovenske vojske so osebo prepeljali v dolino, kjer jo je prevzela pogrebna služba," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

Na kraju so bili prisotni reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica, policisti in ostale pristojne službe, dodajajo.

(eP)

sevnica
nmp sevnica
pgd sevnica
helikopter

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja