Skip to main content
V Posavju 0.5° C Ponedeljek, 24. januar 2022
13.06.2019
11:33
Foto: arhiv ePosavje
V krški občini so popoldne zabeležili dve prometni nesreči - prva se je zgodila v kraju Kržišče pri Raki, slabo uro pozneje pa druga v Raztezu pri Brestanici.

Popoldne v krški občini dve nesreči

Nesreča pri Kržišču pri Raki

KRŽIŠČE Ob 16.37 sta v naselju Kržišče, občina Krško trčili osebni vozili. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, pomoč gasilcev Poklicne gasilske enote Krško pa ni bila potrebna.

Nesreča v naselju Raztez pri Brestanici

RAZTEZ Je pa bila njihova pomoč zato potrebna slabo uro pozneje. Ob 17.32 sta namreč v naselju Raztez, občina Krško, trčili osebni vozili in pri tem sta se dve osebi poškodovali.

Na pomoč je priskočil domačin s traktorjem

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na udeleženih vozilih, nudili prvo pomoč poškodovanim, posipali in očistili cestišče ter nudili pomoč avtovleki, pri odstranjevanju drugega vozila je pomagal domačin s traktorjem.

Dve osebi so reševalci prepeljali v bolnišnico

Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so eno osebo pregledali na kraju dogodka, dve pa oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Kaj o nesreči pri Raztezu pravijo policisti?

(11:30) 44-letnik po nepravilni strani ceste

Napihal pa tako...

Okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v kraju Raztez. Krški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 20-letni voznik.

Policisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
pge krško
policija
nmp krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja