Skip to main content
V Posavju 27.1° C Sobota, 2. julij 2022
06.06.2022
20:59
Pozor, državna meja
Foto: ePosavje.com
Od petka do ponedeljka so policisti ob meji obravnavali dvanajst primerov nezakonitega prehoda državne meje.

Policisti so imeli veliko dela s prebežniki

Rigonce, Slivje, Brod pri Podbočju, Loče

V petek zvečer so brežiški policisti v Rigoncah prijeli štiri državljane Afganistana. V sobotnem jutri so krški policisti na cesti Slivje – Podbočje prijeli državljana Pakistana, še tri - dva domnevno iz Afganistana in en iz Pakistana - pa popoldne v Brodu v Podbočju. Črnomaljski policisti so dopoldne v Ziljah prijeli šest tujcev, ki naj bi prihajali iz Malija, Toge in Slonokoščene obale. Brežiški policisti so v soboto v okolici naselja Loče prijeli še štiri državljane Kube, v okolici Brezja pri Veliki Dolini pa državljana Turčije. Tri državljane Turčije so prijeli še črnomaljski policisti v naselju Damelj.

Pri Podvinju v nedeljo prestregli skupino Afganistancev

V nedeljo so se z ilegalnimi migracijami ukvarjali brežiški policisti. Zjutraj, nekaj pred peto so v Ločah prijeli šest državljanov Kube, dopoldne pa v Podvinju šestnajst državljanov Afganistana. Policisti pravijo, da je bilo v skupini deset otrok.

Samo v nedeljo so prijeli 49 tujcev

Brežiški policisti so skupaj s policisti specializirane enote za nadzor državne meje v Ločah prijeli štiri državljane Kube in enajst državljanov Burundije, v Ponikvah pa štiri državljane Bangladeša in dva iz Pakistana. Zvečer so v Ločah prijeli še pet državljanov Iraka in državljana Pakistana. "Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni," dodajajo.

državna meja
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja