Skip to main content
V Posavju 26.5° C Sobota, 2. julij 2022
16.05.2022
11:24
Nesreča, Videm, Krško
Foto: ePosavje.com
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili devet izrednih dogodkov, od tega šest v občini Krško, enega v občini Brežice in dva v občini Sevnica.

Vikend na 112

Petek

Tehnična intervencija

V petek ob 7.40 so na Cesti 4. julija v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali pri reševanju osebe iz dvigala. Ob prihodu gasilcev na kraj je oseba že izstopila iz dvigala, ti pa so opravili pregled dvigala in predprostora ter opravili pogovor z vidno pretreseno osebo.

Požar

Zvečer so ob 19.18 je v v naselju Hrastek v krški občini v bližini gozda zagorela podrast in suha trava. Požar na površini okoli dveh arov so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Podbočje in preprečili njegovo širitev v bližnji gozd.

27 klicev za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v od petka do ponedeljka posredovali 27 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

Nedelja

Nesreča na Bizeljskem

V nedeljo ob 12.10 sta na Kumrovški cesti na Bizeljskem trčila osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči sta se dve osebi poškodovali, reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so ju oskrbeli na kraju in jih prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine, odstranili vozili s cestišča in počistili cestišče.

Nesreča v Stari vasi

Ob 15.16 je na Cesti 4. julija v Krškem občan z osebnim vozilom zapeljal v obcestni jarek in se pri tem poškodoval. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovanega oskrbeli na kraju in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Pridružite se nam

Poglejte tudi