Skip to main content
V Posavju 20.3° C Ponedeljek, 4. julij 2022
06.09.2021
09:02
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka na številki 112 požar, nesreča, sršeni in pitna voda. Prejšnji teden so sicer v Posavju zabeležili 15 izrednih dogodkov.

Petek

V petek ob 23.29 so v bližini naselja Pesje v občini Krško na divjem odlagališču gorele odvržene odpadne pnevmatike in plastična folija. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so požar na površini približno 50 kvadratnih metrov pogasili. 

Sobota

V soboto zjutraj, ob 9.17 je bilo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krki v kraju Avguštine s tehničnim posegom iz ostrešja stanovanjskega objekta odstranili sršenje gnezdo.

Nedelja

V nedeljo ob 10.34 je na Gubčevi ulici v Krškem občanka potrebovala pomoč gasilcev za odpiranje vrat stanovanja v več stanovanjskem objektu. Ko so gasilci prišli, so bila vrata že odprta.

Ob 18.33 je v bližini naselja Vrhovnica na Bizeljskem padel motorist in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so ga oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Prejšnji teden v Posavju 15 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so sicer na območju Posavja zabeležili petnajst izrednih dogodkov, od tega po sedem v občini Krško in Brežice in eden v občini Kostanjevica na Krki.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka zjutraj posredovali 21 klicev za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

Prevozi pitne vode

V občini Krško so gasilci Poklicne gasilske enote Krško porabnikom v naselje Premagovce prepeljali deset kubičnih metrov pitne vode, v občini Brežice pa gasilci PGD Pišece porabnikom v naselje Križe pet kubičnih metrov pitne vode.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja